Managementsystemen

Vanuit mijn 25+ jaar ervaring ontwikkel en implementeer ik praktische managementsystemen voor milieu, gezond en veilig werken, kwaliteit en energie. Een goed systeem heeft geen ballast en is goed hanteerbaar voor de mensen die ermee gaan werken. Daarom betrek ik hen al vroeg in het ontwikkelingsproces. Het doel is een systeem te implementeren dat de organisatie zelf kan bijhouden en uitvoeren.

Ondersteuning bij de opzet of verbetering van delen van het managementsysteem is ook mogelijk. Bijvoorbeeld meer toegevoegde waarde halen uit de interne audits of de management review, het kennisniveau van medewerkers over het managementsysteem verhogen of hulp bij een ander onderdeel, alles is mogelijk!

Aanpak/strategie

De aanpak is afhankelijk van de doelstelling van de organisatie, wat er al aanwezig is, het kennisniveau van de medewerkers en hoeveel de organisatie zelf wil doen en uitbesteden.

Ik maak een inhoudsopgave van het systeem waarna de ‘invulling’ kan beginnen. Bij de invulling werk ik samen met het management, proceseigenaren, mensen op de werkvloer en andere gebruikers van het systeem. Het opzetten van het managementsysteem is een belangrijk onderdeel van het implementatieproces.

Yvon adviseert Damen drukkers al jaren op het gebied van milieu en veiligheid. Ze is recht door zee, behulpzaam, kritisch en kan snel schakelen. De samenwerking ervaar ik als zeer plezierig, zeker vanwege de grote hoeveelheid parate kennis waarover Yvon beschikt. Mede dankzij haar inspanningen zijn onze milieuprestaties naar een hoger niveau gebracht.

Antwan van Peer

Productieleider, Damen Drukkers

Yvon ondersteunt ons bij het onderhouden van onze gecertificeerde KAM management systemen en voeren van projecten op deze terreinen. Binnen deze samenwerking houdt zij ons scherp, volgt de actuele ontwikkelingen en pakt voor een aantal projecten de uitvoering op. Dankzij deze prettige samenwerking en constructieve aanpak blijven we onze bedrijfsvoering en managementsystemen continu optimaliseren.
Erik Gies

Manager Operations, Bus Industrial Tools