Projectmanagement en coaching

Elk project kent verschillende fasen: de oriëntatie- en definitiefase, ontwerp- en voorbereidingsfase, uitvoeringsfase en de nazorgfase. Als ervaren projectmanager zorg ik ervoor dat de fasen op de juiste manier worden doorlopen waardoor de planning en doelstelling worden gehaald.

Het oplossen van een HSE-vraagstuk is vaak maar een deel van een project. Nadat een project is afgerond moet een organisatie zelf aan de slag. Ik zie mijzelf daarom meer als coach dan als adviseur. Ik zet mijn vakkennis en ervaring in om mensen zelf in beweging te laten komen. Ik coach een HSE-medewerker bij het opdoen van kennis en het zelf uitvoeren van werkzaamheden met als doel de medewerker in zijn kracht te zetten.

Aanpak/strategie

Professioneel projectmanagement vergt een gedisciplineerde aanpak. Elk project is anders en vraagt een andere aanpak, maar ik begin altijd met luisteren. Door te luisteren kan ik de juiste vragen stellen en de wensen van mijn opdrachtgever in kaart brengen. Ik werk gestructureerd, tegelijkertijd is het nodig om goed te anticiperen op ontwikkelingen en de signalen van het projectteam en de organisatie.

Voor een coachingstraject bepaal ik samen met de organisatie en de HSE-medewerker de leerdoelen. Op basis van de activiteiten die moeten worden uitgevoerd bepalen we hoe deze doelen te bereiken. Ik zet de medewerker in zijn/haar kracht waardoor er steeds meer vertrouwen komt om de taken zelf uit te voeren. Indien nodig blijf ik langere tijd beschikbaar voor het leveren van de vakspecialistische kennis.

Yvon is een enthousiaste adviseur die bij projecten bij SCCM heel goed inhoud en proces weet te combineren. Ze pakt haar verantwoordelijkheid en zorgt dat er resultaat wordt geboekt!

Frans Stuyt

Directeur, Stuyt Projecten

Yvon begeleidt mij in mijn functie als KAM-medewerker nu ik met relatief weinig specifieke ervaring het KAM-managementsysteem moet onderhouden. Haar uitleg en tips zijn duidelijk en helpen me elke keer verder. Het is prettig, leerzaam en gezellig om met Yvon samen te werken.

Rinus Berends

KAM-medewerker / Preventiemedewerker, Bus Industrial Tools